SIMES IP system

NOVO ZA SPOLJNU RASVETU

SIMESov „IP sistem“ je prvi proizvod koji nudi mogućnost jednolikog sistemskog osvetljenja sa IP65 zaštitom, što omogućava neograničenu upotrebu čak i na otvorenom.

Elegantna sistemska rasveta, sad i na otvorenom…

Simesov “IP Sistem“ je prvi sistem linearne osvetlitve u zaštiti IP65. Njegova osnova je svetlobna tračnica, koja može da se upotrebi samostalno ili u kombinaciji sa jednim ili više dodatnih svetla IP65. Svojim inovativnim vtičnim instalacionim sistemom IP65, “IP sistem“ obezbeđuje visoku zaštitu svih elemenata sistema pred vlagom ili vodom, omogućava fleksibilno osvetljavanje prostora, koji zahteva različite linearne svetlosne efekte u kombinaciji sa svetlosnim udarima. Zbog svoje elegancije i estetske jednostavnosti obenem je sasvim primeren i za unutrašnje prostore.

ŠIROK SPEKTAR MOGUĆIH PRIMENA …

Šina “Highlighter” svetli ravnomerno i široko. On stvara svetlosnu osnovu koja može da ispuni više funkcionalnih zahteva, dok dodatne lampe dodaju svetlosne akcente na željene lokacije i dostupne su u različitim dizajnima. „Plug-in” elementi iz serija „Ceiling” i „Trendy” imaju fiksnu optiku sa svetlosnim snopom usmerenim isključivo nadole. Reflektori sa podesivom optikom porodice “Flower” omogućavaju vam da usmerite snop u bilo kom pravcu i kreirate odabrane svetlosne akcente.

šina uključena i reflektori isključeni

Opšte osvetljenje

Osvetljenje i zatamnjenje samo šinom stvara ujednačeno i difuzno osvetljenje, pogodno za obavljanje funkcionalnih i radnih aktivnosti.

šina isključena i uključeni reflektori

Svetlostni akcenti

Samo osvetljenje i zatamnjenje prostorno orijentisanih reflektora i drugih dodatnih svetla stvaraju teatralnu i emotivnu atmosferu koja usmerava pažnju na detalje.

uključeni šina i reflektori

Opšte osvetljenje sa akcentima

Istovremeno osvetljenje i zatamnjenje šina i reflektora i drugih dodatnih svetala stvara ravnotežu između dve vrste osvetljenja i ublažava kontraste svetlosti i senke.

 

Beskrajne mogućnosti osvetljenja…

Mehaničko i električno povezivanje svih dodatnih svetala na šinu vrši se preko sistema dvostruke instalacije: Sa spoljašnje strane, dve metalne kopče zaključavaju rebra od anodizovanog aluminijuma, obezbeđujući da je proizvod trajno pričvršćen za svetlosnu šinu. Četiri igle potrebne za 24-voltnu električnu vezu probijaju silikonsku traku instaliranu u rebra kako bi presreli namenski dalekovod koji je nezavisan od same šine. Obojene aluminijumske strane skrivaju kopče za pričvršćivanje, stvarajući estetski i funkcionalan zatvarač jer postaju dodatna bezbednosna karakteristika za spajanje komponenti.